De ce este importanta verificarea caroseriei de coroziune dupa un sezon de iarna?

Coroziunea elementelor de caroserie este o problema comuna destul de des intalnita la automobile, indiferent de marca, tip sau model. O caroserie afectata de coroziune poate fi destul de periculos de condus aceasta putand pune probleme prin pierderea elementelor de caroserie in timpul mersului, iar in cazuri grave ce nu au fost adresate putand cauza chiar si accidente.

Totodata, o caroserie ce prezinta urme de coroziune, isi pierde aspectul si stralucirea cat si valoarea. O caroserie corodata ce este ignorata pentru o perioada indelungata de timp poate pune viata in pericol atat soferului autoturismului cat si a pasagerilor acestuia. Prin desprinderea elementelor de caroserie sau ruperea elementelor de directie si suspensie in timpul mersului, se pot produce accidente cu consecinte ce puteau fi prevenite, cu o simpla programare la service online. 

Cum apare coroziunea caroseriei?

Coroziunea, rugina sau oxidarea caroseriei apare in special la autovehiculele cu vechime, fiind cauzata de mai multi factori ce ataca suprafetele elementelor de caroserie si a vopselii cat si a tuturor elementelor metalice ce compun ansamblul autovehiculului. Reactia chimica dintre metalul elementelor de caroserie cu:

 • elemente de fier (zgarieturi in parcare, tamponari si loviri usoare etc.)
 • expunere la oxigen (dupa ce vopseaua a fost indepartata in urma unei zgarieturi, expunerea indelungata cu oxigenul va crea o reactie cu metalul caroseriei ce va avantaja aparitia coroziunii)
 • expunere la apa (apa si metalul nu fac casa buna impreuna, expunerea metalului la apa pentru o perioada scurta favorizeaza aparitia coroziunii)

Coroziunea caroseriei poate sa apara chiar si la modelele de autovehicule mai noi, ce au suprafetele si elementele caroseriei tratate cu straturi de protectie ce previn si reduc procesul de coroziune in timp. Chiar si la aceste modele pot fi situatii unde expunerea indelungata a suprafetei zgariate sau tamponate a automobilului la oxigen, aer, sare, sau compusi chimici (solutii curatare zapada, clor, etc) poate favoriza aparitia ruginii si coroziunii.

Rugina si coroziune elemente caroserie
Rugina si coroziune elemente caroserie
Rugina si coroziune elemente caroserie

Cum remediezi coroziunea caroseriei?

Cunoscand conditiile ce favorizeaza aparitia coroziunii caroseriei, puteti incetini sau opri raspandirea acesteia pastrand astfel valoarea automobilului, cat si siguranta ocupantilor acestuia.

Reparatie coroziune caroserie - 1
Reparatie coroziune caroserie - 2
Reparatie coroziune caroserie - 3
Reparatie coroziune caroserie - 4

Remedierea se face prin:

 • Polizarea elementelor de caroserie afectate de coroziune si pete de rugina
  Rugina si elementele de caroserie ce prezinta semne de coroziune pot fi indepartate prin polizarea acestora (la cele superficiale),  prin taiere sau inlocuire (in zonele grave afectate de rugina) si pregatirea suprafetei ce urmeaza a fi vopsita prin aplicarea chiturilor speciale auto.
 • Tratare cu solutii anti-rugina a caroseriei
  Dupa ce a fost polizata suprafata ruginita, aplicarea de tratamente anti-rugina poate fi o solutie viabila pentru masina dumneavoastra deoarece acest tip de tratament impotriva coroziunii caroseriei si al elementelor de caroserie creste durata de viata a acesteia considerabil, suprafetele vopsite fiind curatate in totalitate, vopseaua aderand pe o suprafata curata, neafectata de rugina.
 • Aplicare de ceara speciala in interiorul caroseriei in usi si in praguri
  Este recomandat ca in momentul in care masina a circulat pe sosele ce au fost date cu sare pentru inlaturarea zapezii sa se spele masina deoarece sarea va coroda caroseria. Veti imbunatati considerabil durata de viata a caroseriei ferind-o astfel de rugina deoarece murdaria ce se depune pe masina atrage umezeala, apa fiind cel mai mare dusman al acesteia. Anual trebuiesc curatate si desfundate gaurile de evacuare ale apei din caroserie. Curatarea acestora se face cu o solutie speciala, dupa care se recomanda aplicarea de ceara speciala de caroserie ce se pulverizeaza in interiorul acestor elemente, asigurandu-le protectia.
 • Aplicare mastic si etansanti elemente caroserie
  Aplicarea masticului si al etansatilor se face la imbinarile elementelor de caroserie cat si la partile interioare, fiind un polimer modificat cu rezistenta ridicata la intindere si rezistenta la rupere fiind compatibil cu majoritatea sistemelor de vopsire.
 • Revopsirea elementelor caroseriei afectate de rugina
  Locurile unde caroseria a fost zgariata sau cele unde a sarit vopseaua in contact cu umezeala produc formarea coroziunii atacand suprafetele metalice ale caroseriei. Dupa indepartarea completa a coroziunii de pe elementele de caroserie afectate, acestea trebuiesc revopsite. Recomandam ca revopsirea sa fie facuta intr-un service dotat cu cabina de vopsit si cu laborator de amestec al culorilor deoarece, astfel puteti preveni aparitia impuritatilor in procesul de vopsire sau aplicarea nuantelor ce sunt diferite de vopseaua originala a masinii.
Masina dvs necesita verificari ale caroseriei impotriva coroziunii?

SUNATI LA 0745.108.223